måndag 29 oktober 2018

Protokoll från föräldrarådet 18-10-01.


Protokoll föräldrarådsmöte 181001

Närvarande: Personal: Ann-Kristin Svanberg-Björkqvist, Maggie Banér, Malin Nilsson.
Vårdnadshavare: 7A-Mikael, Pasi, 7B-Martin, Tony, 7C-Susane, 8A-Anna, Sanela, 8B-David, Per, 8C-Sanna, 9A- Andreas, 9B-Arsilla, Pierre, 9C-Charlotte

·      Ann-Kristin öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

·      Maggie Banér utsågs till sekreterare.


·      Rektor informerade om formerna för föräldraråd. Inga enskilda elev- eller personalärenden diskuteras.

·      Presentation: Alla vårdnadshavare/personal fick presentera sig och vi gick laget runt.


·      Ordningsregler: Synpunkter som kom fram på mötet var att vårdnadshavarna undrade vad som gäller angående mobiltelefonerna. Ann-Kristin redogjorde för reglerna gällande mobiltelefoner och förklarade att de samlas in vid lektionsstart och förvaras i ett låsbart skåp. Man tyckte också att tydliga konsekvenser är bra.

·      Uppföljning av terminsstart: Bra start på läsåret då man som vårdnadshavare och elev får samtalstid med mentorerna. Lyckat med lägret i åk 9.
·      Skolfoto: Bra upplägg men de flesta tycker att skolkatalogen räcker. Det tar mycket skoltid med enskilda foton.
·      Skolinspektionen: Vi väntar på svar från senaste inspektionen. Erikslundskolan 7-9 har fyra förbättringsområden. Det gäller trygghet och studiero, frånvarorapportering, upprättande av åtgärdsprogram och kränkande behandling. Vi är nu på väg in i en ny treårsperiod. Ett stort projekt med Skolverket pågår på skolan för att bland annat stärka ledarskapet i klassrummet.

·      Övriga frågor: Frukost på profilen. Man undrar varför bara hockeyeleverna serveras frukost. Ann-Kristin svarar att deras träning startar tidigare än andra elevers profil. Angående simningen undrade någon hur det blir när Elfsborgs tränare har backat ur. Svaret var att det har löst sig så länge.
Man vill ha tydligare information mellan skolan och hemmet. I nuläget finns informationen både i forma av bloggar och på ping-pong. Några vårdnadshavare saknar inloggning till ping-pong.
Elevrådet jobbar med att eleverna ska få mer inflytande på skolan.
Matrådet är inkluderat i elevrådet.
Provschemat finns i såväl ping-pong som på skolan anslagstavla.
En fråga om städningen på skolan kom upp. Rektor informerade om att på all grundskolor i Borås stad har det blivit en neddragning till städning varannan dag i klassrummen. Detta pga besparingar.

·      Nästa möte 19/11 kl. 18.00-19.30

·      Ann-Kristin avslutade mötet.







__________________________
Maggie Banér
Sekreterare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Enkät till vårdnadshavare!

Hej! Vi skickar ut en länk ang en enkät som vi vill att ni svarar på. Länk för enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3...