söndag 11 december 2016

Intensivundervisning i matematik



Vi ser ett behov av att utveckla ett mer kvalificerat stöd till elever som har svårigheter i matematik. Ett behov vi vill möta genom att omsätta forskning och erfarenhet i matematikundervisningen. Målsättningen är att de elever som deltar i intensivmatten skall nå kunskapskraven samt finna lust och glädje till matematikämnet.
Alla elever i åk 7-9 på Erikslundskolan som har fått betyget E eller F i matematik kan ansöka om att delta i intensivmatte. Intensivundervisningen är frivillig och kommer vara kl. 15:00-17:00 på måndagar på Erikslundskolan. Intensivmatte är utöver ordinarie undervisningstid. För elever som ansökt och fått en plats är deltagande obligatoriskt och närvaro registreras i Dexter. Varje lektionstillfälle inleds med att elever och lärare fikar tillsammans innan själva lektionen börjar.
Intensivmatte innebär att:
·      24 elever undervisas av 4 lärare i matematik. Förutom svenska behärskar lärarna också bland annat arabiska, persiska, dari och somaliska.
·      i början kartläggs alla elevers kunskaper i matematik. Undervisningen utgår därefter från varje elevs behov.
·      eleverna får en markant ökning av sin träningsdos i matematik. Träningspassen är noggrant planerade och strukturerade.
·      förväntningar är högt ställda, målen tydliga och feedbacken från lärarna tät.
Urvalskriterier
Vi räknar med att många ansöker. De elever som har störst behov kommer antas. Resterande elever kommer inom ramen för ordinarie undervisningstid erbjudas olika former av stöd/extra anpassningar.

Följande urvalskriterier gäller för intensivmatte:
·      Eleven ska ha störst svårigheter att uppnå kunskapskraven just i ämnet matematik.
·      Eleven är motiverad att göra något åt matten (det räcker inte med att vårdnadshavaren och/eller läraren är motiverade)
·      Eleven kan tänka sig att under ett läsår träna extra en gång i veckan, måndagar mellan kl. 15:00-17:00, med koncentration och fokus (Du förbinder dig till att delta under höstterminen och är garanterad en plats i vår om du vill vara med då och har deltagit under hösten)

Ansökning

Anmäl dig genom att sms:a namn och klass till tel: 0768-887357.

Sista ansökningsdatum är den 12 december.

Måndag den 16 januari börjar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Enkät till vårdnadshavare!

Hej! Vi skickar ut en länk ang en enkät som vi vill att ni svarar på. Länk för enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3...