onsdag 19 oktober 2016

Föräldramöte 13/10

Korta punkter från F-mötet.
  
·      Lgr 11 / betygsättning
Vi visade filmen:


·      Dexter/frånvaro/ledighet
Maggie gick igenom hur sjukanmälan bör göras, skaffa gärna eget dexter konto. Sjukanmälan skall göras för alla dagar som barnet är hemma.
För att eleven skall kunna vara ledig så måste en ledighetsansökan göras (lapp)


·      Bloggen
Visade vad man kan hitta på bloggen, bestämde också att vi skulle försöka få in fler planeringar och prov/läx- uppgifter från undervisande lärare.
Viktigt att hålla sig uppdaterad både som elev och som förälder.


·      Studieklimatet
Pratade om studiesituationen i klassen, kom överens om att ni även hemma skulle diskutera vikten av fokus på rätt sak under lektion och skillnad mellan lektion/rast.


·      Dator/Ipad/telefon
Pratade om hur viktigt det är att vi tillsammans hjälps åt att eleverna/barnen får den sömn som krävs i denna ålder minst 8-9 timmar. För att sömnen skall bli så god som möjligt så behöver alla digitala hjälpmedel vila under natten.

Ett bra tips är att låta mobilen/Ipaden/datorn vila och laddas i köket från kl 21.00 – 07.00.


·      Övriga frågor
Här togs skolmaten upp som en fråga. Vissa elever äter inte under dagen och det är inte så bra eftersom vi alla behöver tillföra bra energi.

Tips, ta gärna med er frukt/macka!

Enligt oss vuxna i klassen Maggie/Maria/Madde så är det bra mat i matsalen och det finns alltid sallad, knäckebröd och mjölk om man inte skulle tycka om skolmaten.



Madde&Maggie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Enkät till vårdnadshavare!

Hej! Vi skickar ut en länk ang en enkät som vi vill att ni svarar på. Länk för enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3...